Antoryum çiçeği kırmızı çiçeğiyle göz dolduran uzun süre çiçeği üzerinde kalan nadir çiçeklerden bir tanesidir. Güneş ışığını çok sevdiğinden karanlık ortamları hiç sevmez. Bakımı güzel sağlandığı vakit bol çiçek veren bir çiçektir.
Havadar ve toprağın içerisinde doğal besinler içeren humuslu bir toprak kullanılmalıdır.
Köklerin yoğurluk durumuna uygun bir saksıya yerleştirilmelidir ve çoğalma gösterdikten sonra saksı değişimi yapılabilir. 3 yılda bir sefer Nisan ayında toprak ve saksı değişimi kafi gelecektir.
Güneş ışığını çok seven bir bitki olduğu için güneşi düzenli görmediği müddet zarfında çiçek açmayacaktır. Direk güneş ışığı almasıyla da yaprakların yanmasına sebep olacağı için perde arkasından Güneş ışığını alması yeterli olacaktır. Isının düştüğü havaların soğuduğu dönemlerde gelişimi yavaşlayacaktır. Bundan dolayı kış aylarında korunaklı ve güneşli bir alanda konamlandırılabilir.
Çiçeğimizi gün aşırı sulamak gerekmez haftada 2 sefer sulanması yeterli olacaktır. Toprağı kontrol ederek de sulama işlemine karar verebilirsiniz. Toprak nemini kaybettiğinde hemen sulamalısınız.
Çiçeğin ilk ekimi gerçekleştirdikten sonra ki sürede besin takviyesine gerek yoktur ancak 3. Yılından itibaren orkide besiniyle takviye yapılabilir.
Antoryum çiçeği kökten yavru vermektedir. Kökten yavrular verdiği zaman yaz dönemi boyunca yeni bir saksıya bu yavrular ekilebilir. Ekim yaptığımız saksıda ki toprağına çok baskı yapmadan toprağı kapatın.
Anatoryum çiçeği yaprağı yada çiçeği koptuğunda dışarıya özsuyu salmaktadır. Buda zehirli etkisi olduğu için zehirlenme meydan oluşturabilir. Bundan dolayı çocukların bulunduğu ortamlarda çiçek çocukların ulaşamayacağı bir yere konumlandırılmalıdır.
Çiçekle uygulanması gereken çalışmalar yapılırken eldiven takılmasına dikkat etmekte fayda vardır.
Yorumlar
Yorum Gönder