Ana içeriğe atla

Antoryum çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

 Antoryum çiçeği kırmızı çiçeğiyle göz dolduran uzun süre çiçeği üzerinde kalan nadir çiçeklerden bir tanesidir. Güneş ışığını çok sevdiğinden karanlık ortamları hiç sevmez. Bakımı güzel sağlandığı vakit bol çiçek veren bir çiçektir. 

Havadar ve toprağın içerisinde doğal besinler içeren humuslu bir toprak kullanılmalıdır. 

Köklerin yoğurluk durumuna uygun bir saksıya yerleştirilmelidir ve çoğalma gösterdikten sonra saksı değişimi yapılabilir. 3 yılda bir sefer Nisan ayında toprak ve saksı değişimi kafi gelecektir. 


Güneş ışığını çok seven bir bitki olduğu için güneşi düzenli görmediği müddet zarfında çiçek açmayacaktır. Direk güneş ışığı almasıyla da yaprakların yanmasına sebep olacağı için perde arkasından Güneş ışığını alması yeterli olacaktır. Isının düştüğü havaların soğuduğu dönemlerde gelişimi yavaşlayacaktır. Bundan dolayı k
ış aylarında korunaklı ve güneşli bir alanda konamlandırılabilir. 

Çiçeğimizi gün aşırı sulamak gerekmez haftada 2 sefer sulanması yeterli olacaktır. Toprağı kontrol ederek de sulama işlemine karar verebilirsiniz. Toprak nemini kaybettiğinde hemen sulamalısınız. 
 
Çiçeğin ilk ekimi gerçekleştirdikten sonra ki sürede besin takviyesine gerek yoktur ancak 3. Yılından itibaren orkide besiniyle takviye yapılabilir. 

Antoryum çiçeği kökten yavru vermektedir. Kökten yavrular verdiği zaman yaz dönemi boyunca yeni bir saksıya bu yavrular ekilebilir. Ekim yaptığımız saksıda ki toprağına çok baskı yapmadan toprağı kapatın. 

Anatoryum çiçeği yaprağı yada çiçeği  koptuğunda dışarıya özsuyu salmaktadır. Buda zehirli etkisi olduğu için zehirlenme meydan oluşturabilir. Bundan dolayı çocukların bulunduğu ortamlarda çiçek çocukların ulaşamayacağı bir yere konumlandırılmalıdır. 
Çiçekle uygulanması gereken çalışmalar yapılırken eldiven takılmasına dikkat etmekte fayda vardır. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için kestiğimiz iki dikdörtgenin uçlarından

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de dekorunuza güzellik katar. Bu bitkilerin bazıları hakkında kısaca bilgi vermek isterim. ARECA LUT

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim... 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su veya yoğurt  suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 - 4,5 su bardağı un Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim. Y