Evlerimizin vazgeçilmez dekorlarından olan çiçekler. ... Bugün size kendisini çok yerde gördüğümüz bu güzelliğin adını biliyor musunuz Ben ilk defa duydum Çok da değişik geldi. Kalanşo çiçeği olarak biliniyormuş. Kalanchoe çiçeğinin bakımı nasıl hep birlikte bakalım.
Bakımı çok kolay görüntüsü şahane renkleri bir başka bu güzel çiçek evlerimizde çiçek açtığında da ayrı bir havası var. Bu çiçeğin bakımında dikkat edilmesi gerekenler var. Misal çiçeğimiz güneş ışığına çok sever hangi taraftan ışığı yoğun alırsa dalları o yöne doğru eğim gösterir. Bu yüzden ara ara saksıyı kendi çevresinde döndürerek her yerinin ışık almasını sağlayabilirsiniz. Direk güneş ışığını da sevmez. Direk güneş ışığına maruz kalırsa yapraklarında sararma yanma gibi durumlar yaşanabilir.
Sulama işleminde toprağın iyice kurumasına müsaade etmelisiniz. Suyu sever lakin aşırıya kaçılmaması gereken bir bitkidir. Sıcak günlerde günde bir defa soğuk zamanlarda da haftada bir defa sulama yetecektir. Çok neme ihtiyacı olmadığı için diğer bitkilerdense bu çiçeğin bakımı daha kolaydır aşırı sıcak ya da soğuk ortamların yapraklarına ve köklerine zarar vermeye başlayabilir karşılıklı vuran havadan çabuk etkilenir Bu yüzden kapı ve cam diplerinden uzak tutunuz bozulan Çiçek ve yapraklarını temizlemeniz bitkinin diğer canlı taraflarını etkilememesi için fayda sağlar.
Toprak seçimine gelince humuslu ve besin değeri yüksek topraklar tercih etmelisiniz.
Kalanşo çiçeğinin budaması için her zaman çiçek zamanının geçmesini bekleyiniz. En uygun zaman ise ilkbahardan itibaren yaz başına kadar budama gerçekleştirebilirsiniz. Budama işlemini yaptıktan sonra çıkan parçaları köklendirerek çoğaltabilirsiniz. Çiçeğin gelişimi için budama işlemi çok önemlidir.
Bu çiçeği çoğaltmak İstediğiniz zaman dalından bir parça alarak toprağa hemen batırarak da köklendirme işlemi yapılabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder