Papatyagillerden olan kadife çiçeğinin anlatalım bugün sizlere... Bu güzel çiçek yaz mevsiminin ortalarında açmaya başlamasıyla sonbahar mevsiminin ortalarına kadar çiçeklerinin açmasını sürer. Sıcak yerleri çok sevdiğinden ülkemizinde genellikle sıcak bölgelerinde tercih edilir.
Kadife Çiçeği endüstride de yoğun olarak kullanılmaktadır. Misal sabun, esans yapımı, kozmetik ürünleri gibi farklı alanlarda da kullanılmaktadır. Dış mekan süslemelerinde tercih edilmesinin sebebi rengarenk ve hoş görüntüsünden kaynaklıdır.
Bakımı da çok kolay bir bitkidir. Başta toprak konusunda çok seçici değildir. Ancak ışıklı alan olması konusunda oldukça hassastır. Yoğun sıcaklıkları dahi sevdiği için aşırı güneş vuran yerleri çok sever. Gölgelik yerleri hiç sevmez ve solmaya başlayabilir.
Sulamaya gelince aşırı sulaması sevmez. Fazla su alması demek çürümeye yol açması demektir ve suyu muhakkak yapraklarına değmeden dibinden dökülmelidir.
Kadife Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?
Kadife Çiçeği, yararlı haşereleri kendine doğru çekerken zararlı haşereleride topraktan uzaklaştırır. Bu sebepten dolayı organik tarımda kadife çiçeği kullanılırsa ziraii tarım ilaçlarını kullanımı en aza indirilebilir. Güneşli alana sahip her dış mekanda yetiştirilebilir. Çok suyu seven bir bitki olmaması sebebiyle toprağın nemli olması yeterli olacaktır.
Keskin ben kokuya sahip oldukları için bazen rahatsız edici olabiliyor ve bu kokuları sayesinde esans üretiminden tercih ediliyor.
Kadife Çiçeğinin Çeşitleri Nelerdir?
Kadife çiçeğinin iki cinsi vardır. Biri katmerli olan bu çiçek genellikle turuncu renktedir. Genel itibariyle en çok bilinen cinstir. Diğeri ise katmersiz olandır. Bu cinside daha az görülür. Küçük ve sarı renge sahiptir.
Katmerli kadife çiçeğinin de farklı çeşitleri vardır. Meksika ve Fransız olarak adlandırılırlar. Genel itibariyle top şekline benzetilir.
Katmersiz kadife ise altın kadife olarak adlandırılır. Bunun dışında mor kadife ve top kadife çeşitlerine vardır.
Kadife Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?
Kadife Çiçeği, bir çok bakım ürünün ham maddesi olarak kullanılmaktadır. Kadife çiçeğinden yapılan krem cilde nem verir ve cildin rahatlamasını sağlar. Cildi onarmak için oldukça etkilidir.
Yorumlar
Yorum Gönder