Vücudumuzu toksinlerden neden kurtarmalıyız hayatın koşuşturması hengamesi derken kendimizi o kadar kaptırıyoruz ki... Bu koşuşturmaca kimi zaman kendimizi unutturuyor. Ne kadar komik değil mi? Kendinize vakit ayıramamak... ayıramamak....
Kimi şartlardan öyle gerektiriyorken kimi de keyfi hareketlere düşkünlüğümüzden ya da ihmalkarlıktan artık Sizler nasıl nitelendirirseniz... Öyle ki çok da önemsemediğimiz sağlığımız önemsemediğiniz derken şunu duyar gibiyim "insan sağlığını nasıl önemsemez? nasıl dikkat etmez?" ama dikkat etmiyoruz işte. Bir kendinize bakın Ne kadar düzenli egzersizler yapıyorsunuz ya da ne kadar sağlıklı besleniyorsunuz? Bunları incelemeye başladığımızda eğer cevaplar olumsuzsa... Yani diyelim ki sağlıksız besleniyorsunuz zararlı gıdaları tüketiyorsunuz eh bir de hareketler kısıtlıysa zincirleme olarak bu durumda vücutta toksinler zararlı maddeler birikmeye başlıyor. Bu da zaman içerisinde vücut mekanizmamız da olumsuzluklar baş göstermeye başlıyor.
Toksin nedir ve zararları nelerdir?
Vücudun atmaya çalıştığı bu toksinler eğer ki atılmazsa vücutta birikme yapmaya başlayacaktır. Toksinlerin vücudumuzdaki oranı artmaya başladığında vücut bir takim reaksiyonlar göstermeye başlar. Yaşamsal etkinliklerimizi olumsuz etkiler yaratacaktır. Nasıl etkiler olabilir bahsetmek gerekirse vücuttaki toksinlerin birikmesi ile vücut bunları dışarı atmak için büyük bir çaba içerisine girer ve olması gerekenden fazla işlev gösterdiği için vücut yorulur ve hastalıklar baş gösterir. Toksinin zararlarını algılamamız çok zor olmasa gerek çünkü vücutta aşırı birikim sonucunda vücudun çalışma sisteminde bozulmalar yaşanacak ve en basitinden sürekli hal alan baş ağrısı ile algılayabilirsiniz. Vücutta oluşan iltihaplardan ufak tefek ağrılarla kendini gösterebilir misal mide ağrıları olabilir reflü gibi sindirme güçlüğü gibi lavabo ihtiyacı az görmeye başlanılabilir. Anlayacağınız bütün rahatsızlıkların başı bu vücutta biriken toksinlerdir.
Toksinler vücudumuzda nasıl oluşuyor ve nasıl kurtulabiliriz?
Toksinler bu kadar zararlı ve bizim yaşam şartlarımızdan vücudumuzda oluşuyorlar da nasıl oluşurlar? Ne yapıyoruz da hayatımıza dahil olup yaşam kalitemizi etkileyecek duruma geliyorlar. Toksinlerden çok tükettiğimiz ürünlerden birikmektedirler. Tükettiğimiz ürünleri göz gezdirirsek işlenmiş paket ürünler, genetiği oynanmış ürünler, raf ömrü uzun olsun diye koruyucu madde içeren ürünler, alkol ve asitli ağır metal içeren ürünler gibi olumsuz etkisi olan gıda ürünlerini kullandıkça toksinlerin artışına yardımcı olmaktayız. Bu olay sadece gıda üzerinden olmuyor tabii ki... Nefes yoluyla, doku yolu ile birikim gerçekleşebilmektedir.
Nefes yolunu ele alırsak misal sigara dumanın yoğun olduğu ortamlarda, temizlik ürünlerinde ki ağır kokular gibi havadan dahil olan zehirli gazlar diğer yol doku demiştik bunda da bulunduğumuz dış mekanlarda elimizin değdiği yerlerde toplu taşıma alanlarında kullandığımız kozmetik ürünlerinde kısacası hayatın her köşesinde toksinler yerini almış vücudumuzda dahil olmayı bekliyorlar. Zararlı olan bu mikroplardan Kaçmak da olmuyor maalesef... Çünkü gördüğümüz gibi aklımıza gelebilecek ya da gelmeyen birçok yerde bizleri bekliyor. Bize bulaşmasınlar diye hayatımızdan yaşam şartlarımızdanda ödün veremiyoruz. Öyleyse hayatımıza bunları eklediğimiz kadar hayatımızda da zararsız konuma getirmek yine bizim elimizde...
Toksinlerden nasıl kurtuluruz?
Vücut öyle harika bir mekanizma ki vücuda giren maddelerin zararlı ya da faydalı olduğunu algılayarak ona göre bir çalışma hali içerisine giriyor. Bizlerde vücudumuzun bu çalışma düzenini bozmamak ve birikmeye başlayan toksinleri günlük hayatımızda uygulayabilecek bir program ekleyerek yardımcı olabiliriz
Birincisi; çevresel etmenlerin yoğun olduğu ellerimizle bulaşan toksinleri sabun ve su ile giderebiliriz kötü dumana maruz kaldığımız yerden uzaklaşabiliriz. havayı temizleme deki en güzel ve en etkili bir yolda burada eklemeden geçemeyeceğim ağaçlandırma yapabildiğimiz kadar ağaç dikmeliyiz. Çünkü ne kadar zengin ormanlarımız olursa o kadar temiz bir havaya sahip olacağız.
ikici durum; Kozmetik ürünlerini mümkün olduğunca azaltmalı güzel ciltlerimizin en doğal hali daha güzel emin olabilirsiniz. Fakat kullanmayı seviyorsanız ve sık ya da az uygulamanıza göre kozmetik kullanımı ardından doğal temizlik yöntemleri ile cildinizi arındırma da büyük fayda vardır. Kozmetik ürünleri kullanılmasa da cilt temizleme yöntemlerine ayda 2-3 uygulamakta fayda vardır.
Üçüncü; tüketilen ürünler sırası ile sindirim olayının etkisi ile toksinler vücuttan atılabilir. Bunun içinde hem yediklerimizde hem de içtiklerimize mümkün olduğunca dikkat edeceğiz. Elbette ki ne kadar dikkat etsek ve toksinler yine de bir şekilde vücutta biriktiğinden diğer yol boşaltım sistemimizin harekete geçmesine yardımcı olmaya çalışarak toksinlerden kurtulabiliriz. Nasıl yapabiliriz bol bol su tüketerek, Bir uzman kontrolünde detoks programları uygulayarak ve düzenli egzersizlerle bunu sağlayabiliriz.
Unutmamalıyız toksinler hayatımızın her anında vücudumuzda birikmeye meydan bulan biz bu toksinleri vücudumuzda atmadığımız zaman zehirli bir hal alan bir etkendir. Bizler yaşantımızda ne kadar dikkat eder sağlıklı yaşam kalitemizi arttırmaya çalıştığımız sürece toksinler birikemeden zehirli bir duruma giremezler. Sağlıklı bir yaşam için bedenimizi sevmeli ve ona iyi bakmalıyız. Sağlıklı ve mutlu yaşamlar dilerim.
Yorumlar
Yorum Gönder