Bugünkü tatlımız geleneksel tatlılarımızdan kalbura bastının tarifi uyguladım ve çok beğendim sizlerlede bu tarifi paylaşmaya geldim. Kesinlikle denemelisiniz dediğim bir tarif. Başlayalım mı tarifimize
125 gr margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
3,5 su bardağı un
İçi için iri dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Tarifini yazdığımıza göre yapmaya başlayalım mı. İlk önce yağlarımızı yoğurma kabımıza alıyorum. Sonra sırasıyla yoğurdu, yumurtayı ve sirkeyi alıyorum. Öncelikle bunları biraz karıştırıp sonrasında unu, sirkeyi ve kabartma tozunu ekliyorum. Her zaman unumu yavaş yavaş ekliyorum ki unda topaklanma olmasın kolay yoğurulsun diye. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyorum. Hamurum hazır olduktan sonra süzgeç telimi ve cevizimi alıyorum. Süzgeç böyle delikli bir teliniz yoksa desenli nihale yada başka desenli birşeyler kullanabilirsiniz.
Ceviz büyüklüğünde küçük toplar alıp avucumun içinde biraz açtım ardından süzgecin üzerine serdim ki tatlımda ufak şekiller olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder