Çiğ köfte seviyesinin yoktur kanımca.... Biz ailecek çok severiz. Biraz yoğun biriyim o yüzden de kolaylıktan da yanayım. Uzun süre yoğurmak benlik değil o yüzden robotta çabuk bir şekilde yapacağımız bir tarif. Ayrıca bu tarifte köftemize ılık su girdiği için bulgurlar daha çabuk özdeşleşiyor ve daha iyi şiştiği için mideyi rahatsız etmiyor. Merak etmeyen dışardan aldığımız çiğ köfteleri aratmıyor kesinlikle emin olabilirsiniz. O yüzden de favorim oldu diyebilirim. Daha fazla sözü uzatmayalım da tarife geçelim değil mi?....
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı ılık su
2 adet soğan
1 baş sarımsak ( ayıklanmış )
1 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Baharatlar için;
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Haydi malzemelerimiz hazırsa başlayalım mı?İlk önce soğan ve sarımsakları temizliyoruz. İlk önce soğanı rendeliyorum ki suyunu süzebileyim.
Soğanı rendeleyip suyunu aldıktan sonra robota atıyorum. Peşine kabuğunu soyduğum domatesleri ekliyorum. Üzerine salçaları ilave edip bir iki tur robotu çalıştırıyorum.
Robota köftelik bulguruda ilave edip birazcıkcıkta bulgur içerisinde çeviriyorum. İlk başta suyun yarısını ekleyip öyle çalıştırıyorum. Bir süre bu şekilde robotu çalıştırdıktan sonra robotun kapağını açıp kenarlarını altını üstünü karıştırıp kapağı kapatıp tekrardan robotu çalıştırdım. Sonra kalan suyu ekleyip tekrardan robotun kapağını kapatıp çalıştırıyorum. Biraz böyle çalıştırdıkları sonra robotu tekrardan durdurup içindekileri kaşıkla alt üst yapıyorum. Bu aşamada biraz zeytinyağımızdan da ekleyelim birazını bırakalım onuda en son yoğururken dökelim. Son kez tekrardan kapağı kapatıp tekrar robotu çalıştırıyorum. Bir kaç tur yine döndükten sonra iyice özdeşleşip bütünleşince robotu kapatıyorum ve bu şekilde bir 15 dakika kadar dinlenmeye bırakıyorum. Bu sırada bizde maydanozlarımızı ince olacak bir şekilde doğrayalım. Baharatları hazırmayı unutmayalım.
Çiğ köftemiz dinlendikten sonra geniş yoğurma kabına alınız. Tırtıklı tepsiniz varsa ona da alabilirsiniz. Sonra baharatları ve nar ekşisinide ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Özdeşleşen kadar arada elimizi ıslatarak yoğuralım.
Son olarak incecik kıydığımız maydanoz ve bıraktığımız yağın kalanında ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. En sonunda elimizi bi iki sefer dahaıslatıp iyice özleştirmek için yoğurup bırakıyoruz. Artık çiğ köfteleri sıkıp tabağımıza servis için hazır edebiliriz. Limon dilimlerini de yanına ekleyerek servisimizi tamamlıyoruz. Şimdiden yapıcak olanlara afiyet olsun kolay gelsin 💐💐💐
Yorumlar
Yorum Gönder