- Çocukların bayılarak yiyeceği şahane bir tarifle geldim. Sadece çocuklar değil tabiki büyüklerde çok beğenecek. Hem görüntüsü şahane hem de lezzeti şahane bir tarif.
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşattığımız margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3 kaşık kakao
- 3,5-4 su bardağı un
- Malzeme listemizide verdiğimize göre yapmaya başlayalım mı ne dersiniz. Öncelikle hamurumuz için kabımızı alıyoruz ve malzemelerimizi ekliyoruz. Sırasıyla tereyağ, sıvıyağ, yumurta bunları biraz fasıl karıştıralım ki birbiriyle özdeşsinler. Ardından kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş olmak kaydıyla karışımımıza eklemeye başlayalım. Unu hamur toparlanıncaya kadar ekleyelim. Öyle olsun ki elimize yapışmasın ama yumuşak kıvamda bir hamur olsun.
Hamurumuzun hasır olmasıyla birlikte tırtıl kurabiye aparatı ile şekillendirerek kurabiyelerimize şekil verelim. Aparatı kullanmak kafa karıştırabilir hamurdan parçalar koparıp aparattan baş parmağımızla bastırıyoruz. Böylelikle tepsimizi tırtıl şekilleriyle hamurumuz bitinceye kadar dolduruyoruz.
Hamurumuzun bitmesiyle önceden ısıttığımız fırınımızda 160-170 derecede 20 dakika kadar pişirelim. Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri ilave ederek servis edebilirsiniz. Dilerseniz kurabiyeler sade olarak da hazırlayabilirsiniz. Süslemek için pudra şekeri yerine eritilmiş çikolatayı kurabiyelerin uçlarına batırarak süsleyebilirsiniz.
x
Yorumlar
Yorum Gönder