Gün sofralarının vazgeçilmezi olsa tuzlu kurabiye.... biz de çok severiz. İşte tam tarifiyle kıyır kıyır bir kurabiye
250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısıSusamÇörek otu
Gelelim yapım aşamasına. Bu kurabiyemizi yapar ilk önce katı yağımızı oda sıcaklığında yumuşatalım sonra kabımıza alalım. Peşine sıvıyağı, sirkeyi, toz şeker ve tuzu alalım. Krema kıvamına gelinceye kadar güzelce yoğuralım.
Ardından kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ediyoruz ki kıvamı kaçırmadan tam kıvamında yoğurmayı bırakalım.
Toparlanan hamurumuzdan ufak parçalar alarak tezfahımıza un serpelimve hamurumuzu bu unlu tezgahta rulu şeklinde rulolar oluşturalım.
Şerit haline getirdiğimiz hamurlarımıza artık şekil verebiliriz.
Ortadan ikiye katlayarak dolayabilirsiniz. Bir diğer fikir de çöp şişin etrafında dolayarak şekil verebilirsiniz. Yada sizler farklı farklı şekillerde oluşturabilirsiniz.
Şekillerini verdiğimiz kurabiyelerimizi fırın tepsimize dizdiktenden sonra üzerlerine yumurta sarısını sürüp susam yada çörek otu hangisi hoşunuza gidiyorsa onu serpe bilirsiniz. Önden ısıttığımız 170°C derecelik fırınımızda kurabiyelerimizi 25 dakika altı ve üstü güzelce pembeleşinceye kadar pişirelim. Kızaran kurabiyeleri fırından alıp serinlenince servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder