Merhabalar, bugün de güzel bir tarifle karşınızdayım... Irmik sevdalısıyım kanımca sürekli irmikli tarifler paylaşıyorum. Bugünkü tarifimizde kurabiyeli bir tatlımız... Misafirler için güzel bir alternatif sunum olabilecek bir tarif diyebiliriz.
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı Irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Şerbeti içinde soğuk bir şerbet olacaktır.
4,5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Öncelikle tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Bütün malzemeleri sırasıyla kabımıza alalım önce 2 tane yumurtayı kırıyoruz. Üstüne 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurdu 2su bardağı irmiği ve 1 paket vanilyayı ilave ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Ardından 1 paket kabartma tozunu ve 2 su bardağı unumuzu da ekliyoruz. Ayrıca portakal kabuğu rendesi de dahil olarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuz elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir kıvam elde ediyoruz. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp biraz yassılatıyoruz ardından bir kaseye Irmik koyuyoruz ve bu topları irmiğe batırıp öyle tepsiye diziyoruz. Tamamladığımız tepsimizi 180 derecelik fırında kızarıncaya tutuyoruz. Bu sırada bir kenarda da şerbetimizi hazırlıyoruz. Kaynatmıyoruz Şerbeti şekeri eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Kullanacağımız suyun birini dilerseniz portakal suyunu da kullanabilirsiniz. Kızaran tatlılarımızı fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığını atan kurabiyeleri çok soğumadan şerbetimize atıyoruz. Iyice ıslanan kurabiyeleri servis tabaklarına alabilirsiniz. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder