Yaz hasatı başladı mi bir taraftar yazın sebzelerini tüketirken diğer taraftanda kışında yazın ürünlerinden tüketebilmek için kimi konserve yapar kimi turşu kimi de donduruculara atar. Bende aynı şekilde kışlık erzak hazırlamayı seviyorum. Hazırladığım bu kışlıklardan biride kapya biberli turşu... Çok severim sizlerede tavsiye ederim. Günlerinizde, kahvaltılarda ya da yemekli davetlerinizde güzel bir alternatif diyebiliriz. Öyleyse gelsin mi tarif;
2 kilo kapya biber
1 baş sarımsak
1 tutam maydanoz ( isteğe göre)
1 tutam dereotu (isteğe göre)
1. 5 su bardağı su
️1. 5 su bardağı üzüm sirkesi
1. 5 su bardağı sıvı yağ
1. 5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
Tarifimizin malzemelerini saydıktan sonra sırasıyla yapım aşamasına geçelim.
En başta sebzelerimizi yıkamayı unutmayalım. Ardından bir güzel sapını ve içindeki tohumları temizleyelim. Temizlediğimiz biberlerimizi dilediğiniz büyüklükte kare dikdörtgen şekillerde doğrayalım.
Diğer taraftada ocağın üstüne tenceremizi koyalım. İçerisine su, sirke, tuz, yağ ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakalım.
Biber doğramamız bitti ve de su kaynamaya başladıysa o zaman kaymayan bu karışımımıza biberlerimizi atalım. Yalnız biberlerimizi fazla kaynatmayalım yani ezilecek kıvama kesinlikle gelmesin.
Biberlerimiz yumuşadığında sarımsak ve yeşillikleri ilave ederek karıştıralım. İstemiyorsanız eğer yeşillikleri ilave etmeyebilirsiniz. Ardından kavanozları sıcak sıcak doldurup kapaklarını sıkıca kapattığımızdan emin olalım. Tarifimiz bu kadar şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder