Zeytinyağlı bir tarife ne dersiniz. Yaz ayları yaklaşırken bu tarif güzel olur sanki...
1 kg taze fasülye
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
4 adet domates
Tuz
Su
1 tatlı kaşığı şeker
Öncelikle yıkayıp süzdüğümüz fasülyelerimizi ayıklayarak başlayalım. Siz nasıl seviyorsanız; diler uzunlamasına ortadan kesip ikiye bölün dilerseniz uzunlamasına ikiye bölmeden direk üçe kırın, ardından tekrardan yıkayıp süzgece çıkarın. Hazır olan fasülyelerimizi kenarda alalım ve önce kabuğunu ayırdığımız soğanlarımızı ister küçük küçük isterseniz de biraz iri iri doğrayalım. Peşinede domateslerimizi yıkayıp kabuklarını soyalım ve kare kare doğrayalım. Doğrama işlemleri bittikten sonra tenceremize yağımızı dökelim. Kızaran yağımızın içerisine soğanlarımızı alalım kendinden geçen soğanların peşine ayıkladığımız fasülyelerimizi de koyup karıştıralım. Fasülyelerimiz biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave ediyoruz. Kendi suyunu salan fasülyelerimiz suyunu çekinceye kadar su ilavesinde bulunmuyoruz. Kendi suyunu çektiğinde fasülyelerimizin seviyesini geçemeyecek şekilde su takviyesinde bulunabiliriz. Lezzetini ara ara kontrol edelim. Tenceremizin kapağını kapatalım ve 20 -30 dk kadar kısık ateşte pişmesini bekleyelim. Fasülyelerimiz piştikten sonra altını kapatalım ve soğumasıyla beraber alt üst ederek ve de maydonozla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder