Ana içeriğe atla

EVDE UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?


  Büyükten küçüğe sevilen kurabiye aranan bir lezzet.... Ben bu kurabiyeyi çok severim ve favorilerim arasında her Zaman ilk sıralar da olmuştur. Markete pastaneye her gittiğim de almaktan vazgeçememişimdir. Lakin her zaman hazır almak olmaz tabi... Tarifini uzun arayışlar ve uğraşlar sonucunda bu lezzetli tarifi buldum 😊 Çayın kahvenin yanına olmazsa olmazım ağızda dağılan enfes bir kurabiye un kurabiyesi. Misafirlerinize komşu, dost, akraba kim olursa olsun mutlaka çayın yanına verilen kurabiyeniz... Çabuk bayatlamadığı gibi tazeliğini de koruyan enfes lezzetteki un kurabiyesi tarifini sizlerin de çok beğeneceğini düşünüyorum... Veelhasıl gelelim şu meşhur un kurabiyesi tarifimize ağızda dağılan lezzetli severek tüketeceğiniz, un kurabiyesi tarifimi sizlerde defterlerinize eklemeyi unutmayın. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. Yalnız malzemelerimiz üç tane ama yapılışı biraz meşakkatli olduğu için yapılışını okumadan işe girişmeyin püf noktalarımız var çünkü...



1paket margarin (biskin yağ)

1 su bardağı pudra şekeri

3 su bardağı un

Kurabiyeye başlamadan önce belirtmek isterim ki un kurabiyesinin içerisinde kesinlikle su bulunmamaktadır. Marketlerden aldığımız margarin tereyağı vs. bunların içerisinde muhakkak ki su bulunmaktadır. Ya pastaneci tanıdınız filan varsa onlardan biskin yağını yani susuz margarini temin ediniz ya da evde kendiniz da yapabilirsiniz.

Bunun için margarini bir tavaya alıyoruz ve eritiyoruz. Ardından bir süre serinletip buzdolabına koyuyoruz eriyen yağımız dolapta bir saat kadar bir süre donduruyoruz. Yağımız iyice donduktan sonra kenarından ufak bir parça kırıyoruz ve donan yağımızın altında toplanan suyu döküyoruz. Artık yağımız hazır oda sıcaklığında yumuşadıktan sonra
ilk olarak pudra şekerimizi döküyoruz. Öncelikle yağ ve pudra şekerini krema kıvamını alana kadar yoğuruyoruz.

Ardından azar azar unu ilave ediyoruz. Yağımız kıvamını aldı diye unun hepsini birden dökmüyoruz yavaşça unla yağı kaynaştırarak döküyoruz. Üçüncü bardağı daha yavaş ilave ediyoruz çünkü toparlamakta zorlanabilirsiniz.


Sıkı sıkı yoğurdukça hamur toparlanacaktır amma olaki toparlayamadınız korkmayın sadece bir iki damla sıvıyağ fazla değil iki damla yağ toparlamanıza yardımcı olacaktır. Hamurumuz toparlandıktan sonra şekil verip tepsiye dizelim.


Ardından 160 derece de kesinlikle fırınımızı ısıtmayı unutmayın. Isınmış fırında 10 dk pembeleşmeden fırından alıyoruz. Soğudukça kıvamını alacaktır.  Lezzetli kurabiyemiz hazır afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için kestiğimiz iki dikdörtgenin uçlarından

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de dekorunuza güzellik katar. Bu bitkilerin bazıları hakkında kısaca bilgi vermek isterim. ARECA LUT

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim... 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su veya yoğurt  suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 - 4,5 su bardağı un Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim. Y