Büyükten küçüğe sevilen kurabiye aranan bir lezzet.... Ben bu kurabiyeyi çok severim ve favorilerim arasında her Zaman ilk sıralar da olmuştur. Markete pastaneye her gittiğim de almaktan vazgeçememişimdir. Lakin her zaman hazır almak olmaz tabi... Tarifini uzun arayışlar ve uğraşlar sonucunda bu lezzetli tarifi buldum 😊 Çayın kahvenin yanına olmazsa olmazım ağızda dağılan enfes bir kurabiye un kurabiyesi. Misafirlerinize komşu, dost, akraba kim olursa olsun mutlaka çayın yanına verilen kurabiyeniz... Çabuk bayatlamadığı gibi tazeliğini de koruyan enfes lezzetteki un kurabiyesi tarifini sizlerin de çok beğeneceğini düşünüyorum... Veelhasıl gelelim şu meşhur un kurabiyesi tarifimize ağızda dağılan lezzetli severek tüketeceğiniz, un kurabiyesi tarifimi sizlerde defterlerinize eklemeyi unutmayın. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. Yalnız malzemelerimiz üç tane ama yapılışı biraz meşakkatli olduğu için yapılışını okumadan işe girişmeyin püf noktalarımız var çünkü...
1paket margarin (biskin yağ)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
Kurabiyeye başlamadan önce belirtmek isterim ki un kurabiyesinin içerisinde kesinlikle su bulunmamaktadır. Marketlerden aldığımız margarin tereyağı vs. bunların içerisinde muhakkak ki su bulunmaktadır. Ya pastaneci tanıdınız filan varsa onlardan biskin yağını yani susuz margarini temin ediniz ya da evde kendiniz da yapabilirsiniz.
Bunun için margarini bir tavaya alıyoruz ve eritiyoruz. Ardından bir süre serinletip buzdolabına koyuyoruz eriyen yağımız dolapta bir saat kadar bir süre donduruyoruz. Yağımız iyice donduktan sonra kenarından ufak bir parça kırıyoruz ve donan yağımızın altında toplanan suyu döküyoruz. Artık yağımız hazır oda sıcaklığında yumuşadıktan sonra ilk olarak pudra şekerimizi döküyoruz. Öncelikle yağ ve pudra şekerini krema kıvamını alana kadar yoğuruyoruz.
Ardından azar azar unu ilave ediyoruz. Yağımız kıvamını aldı diye unun hepsini birden dökmüyoruz yavaşça unla yağı kaynaştırarak döküyoruz. Üçüncü bardağı daha yavaş ilave ediyoruz çünkü toparlamakta zorlanabilirsiniz.
Sıkı sıkı yoğurdukça hamur toparlanacaktır amma olaki toparlayamadınız korkmayın sadece bir iki damla sıvıyağ fazla değil iki damla yağ toparlamanıza yardımcı olacaktır. Hamurumuz toparlandıktan sonra şekil verip tepsiye dizelim.
Ardından 160 derece de kesinlikle fırınımızı ısıtmayı unutmayın. Isınmış fırında 10 dk pembeleşmeden fırından alıyoruz. Soğudukça kıvamını alacaktır. Lezzetli kurabiyemiz hazır afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder