Çikolatalı lezzetlerden vazgeçmek istemeyenler. Çikolata krizine girenler bu lezzetli tarifim tam size göre....Günlerinizde,beş çaylarınızda, özel anlarınızda ikram etmek isteyeceğiniz güzel lezzetli bir tarif vermek istiyorum. Tadına doyamıyacaksınız ve tarif defterinizin favori kısmında bulunduracaksınız. Öyle ki Misafirleriniz bu tarifi sizden almak isteyecek. Çok pratik bir ve basit bir tarif yapmaktan zevk alacağınız Işte lezzetli pastamız AĞLAYAN PASTA...
4 tane yumurta
1su bardağı tozşeker
1çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3yemek kaşığı kakao
1su bardağı un
Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
Üzeri için
1paket krem şanti
1paket çikolata sosu
Yumurtaları bir kabın içerisine kırıp iyice çırpıyoruz. Ardından şekeri ilave edip biraz daha çırptıktan sonra süt, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozunu unu ve kakaoyu da ilave edip karıştırıyoruz.
Kekimizin kıvamı normal yaptığımız kekten biraz daha cıvık olacaktır. Yağlayıp unladığımız yuvarlak tepsimize döküyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda 35 dk içini çekinceye kadar tuttuyoruz.
Kekimizin pişerken bizde diğer tarafta üzeri için olan malzemelerimizi hazırlıyayım. 1/5 çay bardağı sütü derin bir kaba dökelim üzerine 1paket krem şanti tozunu ilave edip iyice koyu kıvamını alıncak kadar çırpıyoruz. Kıvamını aldıktan sonra buzdolabımıza soğuması için alıyoruz. Ardından çikolata sosumuzu bir tavaya alıyoruz 2su bardağı sütü karıştırıyoruz. Kaynayıncaya kadar dili tutmasın diye karıştırıyoruz. Biraz cıvık kıvamlı olacak. Kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz olduysa onu da bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz, çikolata sosumuz ve krem şantimiz soğuduktan sonra hepsini sırasıyla birleştirmeye başlıyoruz. Önce kekimizin sütle güzelce ıslatıyoruz. Kekimiz ıslak olacağı için AĞLAYAN PASTA diyoruz. Islanan kekimizin üzerine krem şantiyi sürüyoruz. Daha sonra soğuyan çikolata sosumuzuda sürdükten sonra buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pastamızı artık servis edebilirsiniz. Nacizane ufak bir tavsiye yanında şeftali suyu yada vişne suyu harika gider. Şimdiden Afiyet olsun...
.
.
.
.
.
.
Kendimi kendim yitirdim kendim ister kendimi,
Kendime kendim gerekse, bula kendim kendimi.
Gözlerime bak, orada görürsün hep vefayı
Hem yarimin bana ettiği her cevr ü cefayı.
( Havace )
Yorumlar
Yorum Gönder