Ana içeriğe atla

Incir Receli Nasil Yapilir?

 


Kış mevsimi için hepimiz kış hazırlıklarına büyük bir özveri ve itina ile başlıyoruz. Kışın en çok tüketilen besinler ise reçeller ve turşular oluyor. Bu yüzden yaz mevsiminin en güzel sebze ve  meyvelerini toplayıp, güzelce işliyoruz ve kışlık için saklıyoruz kış köşesine. Reçeller zaten bizim kültürümüzde çok önemli bir konuma sahip olup, sofraların baş tacı oluyor her daim. He türlü  meyveden yapılıyor olması da ne kadar zengin bir besin olduğunu gösteriyor. Bugün sizlere reçellerin en güzel tatlarından olan incir reçelininin tarifini veriyoruz. Eminim çok seveceksiniz ve güvenle tüketeceksiniz. Hele bahçeli eviniz varsa ve burada incir ağacınız varsa, en organik şekilde yapmış olacaksınız reçellerinizi.


İncir Reçeli Tarifi

Malzemeler

1 kilo yaş taze incir

1 kilo toz şeker fazla kullanmayın çünkü incir zaten çok tatlı bir meyve dir.

2 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu veya yarım  limon.


İncir Reçelinin Yapılışı

1. İncirleri temiz bir şekilde yıkıyoruz ve kaynatan tenceresine alıyoruz. incirleri dikkatli ve iyi şekilde  yıkamaya özen gösterin çünkü özellikle marketten alinanlarda koruyucu kimyasal tabaka olabiliyor.

2.Tencerede bulunan incirlerin üzerine şekeri de ilave ederek bir gece bu şekilde bekletiyoruz. Bunu yapmamızda ki amaç ise incirlerin suyunu salmamaları içindir. Eğer vaktiniz yoksa siz direkt olarak

kaynatabilirsiniz.

3. Sabah kalkınca ilk iş olarak tencereyi ocağa alıyoruz ve üzerine suyu ilave ederek pişiriyoruz. Pismeye başladıktan sonra altını kapatı kısarak kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. 4. Reçelin kıvamını sık sık kontrol ediyoruz ve ona göre pişirmeye devam ediyoruz. Kıvam almaya başlayınca limonu veya limon suyunu ekleyip yaklaşık 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.

5. Tencereyi soğumaya bırakıyoruz. Ilık şekilde önceden temiz yıkanmış olan kavanozlarda doldurarak reçelimizi saklıyoruz. Afiyet olsun.

Not: Eğer incir reçelinin aromalı şekilde olmasını istiyorsanız. İncir reçeli kaynamaya başladıktan sonra içine 5 veya 6 dal karanfil ve 1 dal cunlbuk tarçın atabilirsiniz.

Not 2: Eğer reçeli kışın kullanmak istiyorsanız bunun için konserve şişesini mühürlemeniz gerekir. Mühürleme işlemi için kavanozları ve kapaklarını yıkayın ve incir reçeli kaynar iken şişelere doldurun ve ağzını kapatın. Ağzını kapattıktan sonra ise ters çevirin ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Daha sonra yerine kaldırabilirsiniz.

Not 3: Reçele limon veya limon suyu eklemeyi unutmayın. Çünkü limon suyu veya limon eklenirse reçelin kristallenmesi önlenir. Böylece reçeli uzun süre saklayabilirsiniz ve dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için kestiğimiz iki dikdörtgenin uçlarından

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de dekorunuza güzellik katar. Bu bitkilerin bazıları hakkında kısaca bilgi vermek isterim. ARECA LUT

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim... 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su veya yoğurt  suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 - 4,5 su bardağı un Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim. Y