Ana içeriğe atla

Kayıtlar

KIYMALI DOLMA İÇİ KAVRULUR MU?

  Yaz günlerinin vazgeçilmezlerinden biridir biber dolması. Biber dolmasını beğenmeyen yoktur diye düşünüyorum. Daha sık zeytinyağlı şeklinde tüketilsede kıymalısınıda tüketenlerin az olduğu söylenilemez kanımca... Ara sıcak olarak da ana yemek olarakda tüketilebileceğini düşünüyorum. Kıymalı dolmayı hiç denediniz mi denemediniz mi bilemiyorum? Benim pek yaptığım bir yemek değildi. Son bir senedir yaptığımı söyleyebilirim iyi ki de yapıyorum bundan sonrada sık sık yapacağım kanımca. Sizde denemek istiyorsanız gelsin mi o zaman tarif haydi bakalım. Kıymalı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler 15-16 tane orta boy dolmalık biber 2 orta boy kuru soğan (1 büyük kuru soğanda olabilir) 150 gr kıyma 2 tane domates 1,5 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı salça Pulbiber Karabiber Tuz Maydanoz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Dolmaların ağız kısmını kapatmak için: 1 adet domates Sosu için: 1 yemek kaşığı salça Sıcak su Kıymalı Biber Dolması Tarifi Yapılışı Tarifimize önce biberlerin sap...

KAPYA BİBERİNDEN YAĞLI TURŞU NASIL YAPILIR?

  Yaz hasatı başladı mi bir taraftar yazın sebzelerini tüketirken diğer taraftanda kışında yazın ürünlerinden tüketebilmek için kimi konserve yapar kimi turşu kimi de donduruculara atar. Bende aynı şekilde kışlık erzak hazırlamayı seviyorum. Hazırladığım bu kışlıklardan biride kapya biberli turşu... Çok severim sizlerede tavsiye ederim. Günlerinizde, kahvaltılarda ya da yemekli davetlerinizde güzel bir alternatif diyebiliriz. Öyleyse gelsin mi tarif;  2 kilo kapya biber 1 baş sarımsak 1 tutam maydanoz ( isteğe göre) 1 tutam dereotu (isteğe göre) 1. 5 su bardağı su ️1. 5 su bardağı üzüm sirkesi 1. 5 su bardağı sıvı yağ 1. 5 yemek kaşığı kaya tuzu 1 yemek kaşığı toz şeker Tarifimizin malzemelerini saydıktan sonra sırasıyla yapım aşamasına geçelim. En başta sebzelerimizi yıkamayı unutmayalım. Ardından bir güzel sapını ve içindeki tohumları temizleyelim. Temizlediğimiz biberlerimizi dilediğiniz büyüklükte kare dikdörtgen şekillerde doğrayalım. Diğer taraftada ocağ...

EN GÜZEL KIYMALI YUMURTA NASIL YAPILIR?

  Kahvaltıya değişik lezzetler arayanlara kıymalı yumurta tarifiyle geldim. Sucukluydu menemendi klasik kahvaltılarınıza bu tarifide eklemelisiniz. Ya da dönemsel olarak ailecek toplandığınız kahvaltı sofraları için ideal bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Gelelim malzeme listemize; 250 g kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kadar tereyağı tuz 4 adet yumurta İlk önce sırayla malzemelerimizi tavaya almadan hazırlayalım. Soğanımızı küçük küçük doğrayalım. Küçük çocuklar bazen soğanları ayırt edebiliyor o yüzden rendeleyibilirsiniz. Ardından tereyağını ve sıvıyağı tavaya alıp ocağımızı yakalım. İlk başta soğanlarımızı biraz pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kıymayı ilave ederek biraz kavuralım. Sonra domatesi diler rendeleyin dilerseniz ince ince doğrayarak tavamıza ekleyelim. Baharatlarıda ilave ederek biraz da domatesle kıymanın özdeşlemesini bekleyelim. Suyunu çeken yemeğimize yum...

İRMİKLİ KURABİYE TATLISI YAPILIŞI NASILDIR?

  Merhabalar, bugün de güzel bir tarifle karşınızdayım... Irmik sevdalısıyım kanımca sürekli irmikli tarifler paylaşıyorum. Bugünkü tarifimizde kurabiyeli bir tatlımız... Misafirler için güzel bir alternatif sunum olabilecek bir tarif diyebiliriz. 2 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 su  bardağı Irmik 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Portakal kabuğu rendesi Şerbeti içinde soğuk bir şerbet olacaktır. 4,5 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Öncelikle tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Bütün malzemeleri sırasıyla kabımıza alalım önce 2 tane yumurtayı kırıyoruz. Üstüne 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurdu 2su bardağı irmiği ve 1 paket vanilyayı ilave ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Ardından 1 paket kabartma tozunu ve 2 su bardağı unumuzu da ekliyoruz. Ayrıca portakal kabuğu rendesi de dahil olarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuz elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir kıvam elde ediyoruz. Hazır ola...

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de...

PASTANE TADINDA AÇMA POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  Pastane tadında bir açma tarifine ne dersiniz? Sizde benim gibi hazır ürünler değilde evde kendi yaptıklarınızı yedirmekten yanaysanız bu tarifi kaçırmayın çünkü bu lezzetten kesinlikle vazgeçemeyeceksiniz. Öyleyse sözü fazla uzatmadan geçelim mi tarifimize.... 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağından biraz az sıvı yağ 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket  maya 2 yemek kaşığı tereyağı Üzeri Için; yumurta sarısını ve çörek otu Genişçe bir kabımıza sırayla ılık olan sütümüzü, sıvı yağı,  toz şeker, tuz ve mayamızı alıyoruz. Hepsini bir güzel karıştırıyoruz ki şeker, tuz ve maya erisin. Ardından yavaşça unumuzu ilave ediyoruz. Alacağı kıvam oranına kadar unu katalım. Hamurumuz hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Hamur kıvamını aldıktan sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurumuzdan ufak bezeler yapıyoruz.   Bezeleri teker teker elimizle tezgahta yaydırıyoruz ve üzerine tereyağı sürüyoruz. Tereyağını da sürdükten...

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE NASIL YAPILIR?

  Zeytinyağlı bir tarife ne dersiniz. Yaz ayları yaklaşırken bu tarif güzel olur sanki... 1 kg taze fasülye 1,5 çay bardağı zeytinyağı 2 adet soğan 4 adet domates Tuz Su 1 tatlı kaşığı şeker Öncelikle yıkayıp süzdüğümüz fasülyelerimizi ayıklayarak başlayalım. Siz nasıl seviyorsanız; diler uzunlamasına ortadan kesip ikiye bölün dilerseniz uzunlamasına ikiye bölmeden direk üçe kırın, ardından tekrardan yıkayıp süzgece çıkarın. Hazır olan fasülyelerimizi kenarda alalım ve önce kabuğunu ayırdığımız soğanlarımızı ister küçük küçük isterseniz de biraz iri iri doğrayalım. Peşinede domateslerimizi yıkayıp kabuklarını soyalım ve kare kare doğrayalım. Doğrama işlemleri bittikten sonra tenceremize yağımızı dökelim. Kızaran yağımızın içerisine soğanlarımızı alalım kendinden geçen soğanların peşine ayıkladığımız fasülyelerimizi de koyup karıştıralım. Fasülyelerimiz biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave ediyoruz. Kendi suyun...