Pastane tadında bir açma tarifine ne dersiniz? Sizde benim gibi hazır ürünler değilde evde kendi yaptıklarınızı yedirmekten yanaysanız bu tarifi kaçırmayın çünkü bu lezzetten kesinlikle vazgeçemeyeceksiniz. Öyleyse sözü fazla uzatmadan geçelim mi tarifimize....
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri Için; yumurta sarısını ve çörek otu
Genişçe bir kabımıza sırayla ılık olan sütümüzü, sıvı yağı, toz şeker, tuz ve mayamızı alıyoruz. Hepsini bir güzel karıştırıyoruz ki şeker, tuz ve maya erisin. Ardından yavaşça unumuzu ilave ediyoruz. Alacağı kıvam oranına kadar unu katalım. Hamurumuz hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Hamur kıvamını aldıktan sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurumuzdan ufak bezeler yapıyoruz.
Bezeleri teker teker elimizle tezgahta yaydırıyoruz ve üzerine tereyağı sürüyoruz.
Tereyağını da sürdükten sonra rula yapıp simit gibi halka şeklini veriyoruz.
Açmalarımızı tepsiye dizdikten sonra on dakika kadar dinlendiriyoruz ve üzerine yumurta sürüyoruz çörek otunuda septikten sonra 160 derecelik fırına sürelim. Altı üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerini örtelim. Açmalarımızın ilk sıcaklığı gittikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊
Yorumlar
Yorum Gönder