Ana içeriğe atla

Kayıtlar

PRATİK ÇİĞ KÖFTE (robotta) NASIL YAPILIR?

  Çiğ köfte seviyesinin yoktur kanımca.... Biz ailecek çok severiz. Biraz yoğun biriyim o yüzden de kolaylıktan da yanayım. Uzun süre yoğurmak benlik değil o yüzden robotta çabuk bir şekilde yapacağımız bir tarif. Ayrıca bu tarifte köftemize ılık su girdiği için bulgurlar daha çabuk özdeşleşiyor ve daha iyi şiştiği için mideyi rahatsız etmiyor. Merak etmeyen dışardan aldığımız çiğ köfteleri aratmıyor kesinlikle emin olabilirsiniz. O yüzden de  favorim oldu diyebilirim. Daha fazla sözü uzatmayalım da tarife geçelim değil mi?.... 2 su bardağı köftelik ince bulgur 1 su bardağı ılık su 2 adet soğan 1 baş sarımsak ( ayıklanmış ) 1 adet domates 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi Yarım demet maydanoz Baharatlar için; 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı nar ekşisi Haydi malzemelerimiz hazırsa başlayalım mı?İlk önce soğan v...

Zeytinyağlı lahana sarma nasıl yapılır?

 B ugünkü tarifim lahana sarması.... lahanaların son günleri bitmeden sarmak istemiştim. Hazır yaparkende burada tarifi paylaşmak istedim. Tadı damağınızda kalacak tam ölçüsünde bir tarif için malzemeleri sayalım: 1 adet 1 kilo kadar sarmalık lahana İç malzemesi; 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sıvı yağ  1 büyük boy kuru soğan 3-5 diş ezilmiş sarımsak 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pulbiber 2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 Türk kahve fincanı kadar su Üzeri için sos; 1 yemek kaşığı domates salçası 5 yemek kaşığı sıvı yağ  2,5 su bardağı su Malzemeleri saydığımız göre sırala gelsin yapımına; ilk önce lahanamızı ayıklayarak başladım. Ardından bi tencereye su ekleyip kaynamaya bıraktım. Kaynayan suyun içerisine biraz tuz ekleyip lahananın yapraklarını kaynayan suyun içerisine bıraktım. Diriliğini iyice kaybetmeyecek şekilde suda haşlanadıktan sonra sıcak sudan alıp soğuk suya bıraktım. Yaprakları ...

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

  Öğlen yemeklerinde akşam yemeklerinde ara sıcak olabilecek güzel bir tarifle geldim. Bu tarifi aslında mantı yapmak zor geldi vakitlerde istisnasız bu tarif diyebilirim. Tarifimizin malzemelerine gelince; 1  su bardak kısırlık bulgur 1 su bardak ılık su 1 adet yumurta 1 su bardak un 1 kaşık salça 1 çay kaşığı kimyon,yeterince tuz. yoğurt sosu için: 1 su bardağı yoğurt 3 diş ezilmiş sarımsak Salçalı sos için: 3 çorba kaşığı tereyağı ve pul biber Başlangıç olarak  kısırlık bulgurumuzu yoğurma kapımıza alalım ve üzerine  ılık suyumuzu dökelim. Suyu döktüten sonra heryeri ıslansın diye kaşıkla karıştıralım ve 5 dakika gibi bir süre dinlendirelim. Bulgurumuz kabardıktan sonrada 5 dakika kadar yoğuruyoruz ardından yumurta, salça ve kimyon tuzu ekliyoruz. Elimizi biraz ıslatıp unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak bir kıvam alınca fındık büyüklüğünde parçalar alarak küçük köfte topları yapıyoruz.  Köfteleri hazırlarken ocağa tencereyle su koy...

KALBURA BASTI TATLISI NASIL YAPILIR?

  Bugünkü tatlımız geleneksel tatlılarımızdan kalbura bastının tarifi uyguladım ve çok beğendim sizlerlede bu tarifi paylaşmaya geldim. Kesinlikle denemelisiniz dediğim bir tarif. Başlayalım mı tarifimize  125 gr margarin ya da tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı irmik  1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke 3,5 su bardağı un İçi için iri dövülmüş ceviz Şerbeti İçin; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon Tarifini yazdığımıza göre yapmaya başlayalım mı. İlk önce yağlarımızı yoğurma kabımıza alıyorum. Sonra sırasıyla yoğurdu, yumurtayı ve sirkeyi alıyorum. Öncelikle bunları biraz karıştırıp sonrasında unu, sirkeyi ve kabartma tozunu ekliyorum. Her zaman unumu yavaş yavaş ekliyorum ki unda topaklanma olmasın kolay yoğurulsun diye. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyorum. Hamurum hazır olduktan sonra süzgeç telimi ve cevizimi alıyorum. Süzgeç böyle delikli bir teliniz yoks...

EN ÜNLÜ DİYET LİSTELERİ

    Atkins Diyeti Sağlıklı mı sağlıksız mı diye en çok tartışılan diyetlerden biri de; Dr. Atkins’in listesi. Diyetin özünde, aldığınız karbonhidrat miktarını mümkün olduğunca düşük tutmak ve protein bakımından zengin beslenmek üzerine kurulu. Dr. Atkins’e göre bu tarz bir beslenme şeklinde yağ yakmamak imkânsız. Çünkü vücut, temel enerji kaynağı, karbonhidrattan yoksun kaldığında enerji açığını kapatmak için yağları kullanmaya başlıyor.                      Başlangıç aşamasında ilk 14 gün, kafein başta olmak üzere, meyve, ekmek, tahıl, makarna ya da nişastalı sebzelerin olmadığı ve daha sonraki aşamalarda azar azar listeye dahil edildiği diyette iki hafta gibi kısa bir zamanda kilo vermek mümkün. Fakat diyetisyenlerin diyetin geçerliliği konusunda ikiye ayrıldıklarını ifade etmekte fayda var.       Dukan Diyeti      Pierre Dukan’ın ürettiği diyetin mil...

Şekeri Ne Düşürür?

 İşlenmiş paketle ürünler, düzensiz beslenme, asitli içecekler, hareketsiz bir yaşantı gibi faktörler bir araya gelince kanımızda ki şeker oranında hareketlenme yaşanır. Kimi insanlarda yükselirken kimi insanlarda da düşüş görülebilir. Sürekli hale gelen bu durumdan daimi olarak kurtulmak istiyorsak tam anlamıyla sağlıklı yaşamın içerisinde olması gerekenleri yerine getirmeliyiz. Gelelim o an için yaşadığımız anlık değişimi düzeltmek için bir takım besinlerden faydalanabiliriz. Sağlıklı yaşam için faydalanabileceğimiz bu besinler zinciri sırasıyla; Tarçın, diyet listelerinde sıklıkla karşılaştığımız bir üründür. Bu ürün kan şekerini dengelemede on numara diyebiliriz. Vücuttaki insülin direncine en etkili şekilde fayda sağlar. Yeşil yapraklılar, antioksidan açısından zengin olmakla birlikte c vitamini deposudur. Yeşil yapraklı bitkiler lif bakımından zengin olmalarından dolayıdır ki kan şekerindeki ani hareketliliğide dengelemektedir. Süt ve süt ürünleri, probiyotik bakımından en ze...

Çiçekleri Çoşturan Besin Takviyesi Nedir?

  Evlerimizde bulundurduğumuz saksı çiçeklerimizin canlanması ve hoş bir hava katması için çiçeklerimize gerekli özeni göstermeliyiz. Bunun için de yapabileceğimiz birtakım besin takviyeleri bulunmaktadır. Haydi gelin bu takviyelerini hep birlikte bakalım. İlk olarak kahvaltılarda kullandığımız yumurta... Nasıl ki bizlere çok faydalı ve protein açısından yüksek bir besin diye tüketiyorsak çiçeklerimize de bir o kadar faydalı bir besin kaynağıdır. Öyle ki haşladığımız yumurtanın kabukları çiçeklerimizi sağlıklı bir şekilde büyümesini ve güçlenmesine büyük bir katkı sağlar. Bu yüzden çiçeklerimiz solmaya başladığı zaman hemen haşladığımız yumurtanın kabuklarını kurutup ufalayarak toprağına karıştırabiliriz. Magnezyum  potasyum, kalsiyum ve daha birçok mineral sayesinde çiçeğin toprağının verimli hali almasını sağlayacaktır. Yumurta ile ilgili bir diğer yöntem ise haşladığımız yumurtanın sularını çiçeğimize dökerek de bir besin kaynağı elde edebiliriz. Bir diğer yöntem haşlanmış ...