2 adet yumurta
1 paket margarin
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2-3 damla limon
1 tam paket buğday nişastası
Kurabiye hamuruna başlarından her zaman önce toz şeker ve hamuru krema kıvmına kadar yoğuruyoruz. Ardından yumurta kırıp kıvamını aldırıyoruz ve daha sonra diğer kalan malzemelerimizi de ilave ediyoruz. Eğer ki hamurumuz cıvık olduysa biraz un ilavesinde bulunabiliriz. Kıvamını alan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak tepsimize diziyoruz. Dilerseniz bi küçük bi kapak yardımıyla tarçına batırıp yaptığınız topların üzerine ufak dokunuşlarla bastırırak mantar şeklini verebilirsiniz. 180 derece ısınmış fırınımıza tepsimizi sürüyoruz. Kurabiyelerimiz çatladığı vakit tepsimizi fırından alabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder