Ana içeriğe atla

EV YAPIMI PİZZA NASIL YAPILIR?

Ev yapımı pizza tarifi





Pizza Tarifi Malzemeler

Hamur malzemeleri

5 su bardağı un

1 paket 10 gramlık maya

2 tatli kaşığı toz şeker

1.5 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tane yumurta

1 yarım çorba kaşığı tuz


Sosu için

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı dolusu domates salçası kekik ve karabiber ( Bu baharatları isteğinize göre katıp veya katmayabilirsiniz).


Hamurun ek malzemesi

2 su bardağı kaşar peyniri


Pizzanın üstü için

Sucuk

Salam

Mantar

Zeytin

Çarliston biber

Domates

Mısır


Pizzanın Hazırlanışı

Nefis bir pizza hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz Bunun için dışarıdan pizza sipariş etmenize gerek yok evde kendiniz kolay şekilde pizza yaparak ikramınızı bol  malzeme ile zenginleştirerek sunum yapabilirsiniz. Şimdi nefis bir pizza tarifine geçelim.

Ev yapımı pizza

1.İlk olarak pizza hamuru yoğurarak işleme başlıyoruz. Bunun için sütü şekeri ve  mayayı bir tencereye alıp ısıtıyoruz. İlik şekilde olduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

2. Daha sonra hamur için un ile bir havuz oluşturalım ve sütlü karışımı içine başaltalım. Ardından diğer hamur  malzemelerini de dahil edip güzel bir hamur yoğuralım.

3.Hamurun üzerine bir poşet geçirip kenarda mayalanması için bekleyelim. Poşet geçirmemiz 'deki amaç hamurin daha iyi şekilde mayalanması ve üzerinin kurumaması içindir. Yaklaşık yarım saat kadar mayalanması i in beklenmelidir.

4.Sos için ise salçayı, tuzu, sıvı yağı, ezilmiş olan sarımsağı, isteğe göre kekik ve  karabiberi bir tencere içine  koyup güzelce karıştıralım.

5. Pizzanın ne şekilde olacağına karar verildikten sonra yuvarlak veya kare şekilde olan fırın tepsisini yağlıyoruz

6. Hamurun yarısını tepsi içine alıyoruz ve elimiz ile hamuru güzelce  tepsiye eşit şekilde yayıyoruz. Bunun için hamuru çekiştirebilirsiniz. Hamurun elimize yapışmasını önlemek için ise elimizi arada sıvı yağ ile o uvuyoruz.

7.Hamurun her yerini çatal yardımı ile deliyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç ise hamurun pişme esnasında kabarmaması içindir.

8. Daha sonra hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz sosu güzelce sürüyoruz ve üzerine rendelenmiş olan kaşar peynirinin yarısını güzelce seriyoruz.

9.Pizzanın üst malzemesi için sırası ile sucuk mantar zeytin Çarliston biber domates ve diğer tüm malzemeleri güzelce temizleyip uygun şekilde Pizzanın üzerine yerleştiriyoruz.

10.Önceden ısıtılmış olan  200 derecelik fırında 20 dakika kadar  pişiriyoruz. Her fırında bu süre farklılık gösterebilir.

11. Pizza pişdikten sonra fırından alıp üzerine kalan kaşar peynirini güzelce yayıyoruz ve tekrar fırına verip 5 dakika daha pişiriyoruz.


Not : Yukarıda ki ölçülere göre iki tepsi pizza çıkıyor. Siz bu miktarı aile sayınıza göre ekleyip azaltabilirsiniz. Ayrıca evinizde hangi malzeme varsa bu malzemeler ile pizzayı yapabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için kestiğimiz iki dikdörtgenin uçlarından

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de dekorunuza güzellik katar. Bu bitkilerin bazıları hakkında kısaca bilgi vermek isterim. ARECA LUT

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim... 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su veya yoğurt  suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 - 4,5 su bardağı un Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim. Y