Yeni yeni tarifler çıkmış olsa da damaklara bırakmış olduğu tadı hiçbir tarife değişmeyen elmalı kurabiyeler, her zaman yerini koruyor. Özellikle içinde ki elma ve tarçının müthiş uyumuna bir kere rastlayan kolay kolay vaz geçemiyor. Hem çaya neşe katan hemde çayın ayrılmaz dostu olan elmalı kurabiyeyi bu tarif ile deneyin. Bu eşsiz lezzeti damaklarınız ile buluşturun.
Malzemeler;
250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
aldığı kadar un
İç harcı için
5 adet elma
1 türk kahvesi fincanı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
üzeri için;
pudra şekeri
Yapılışı;
İlk olarak işe elmalar ile başlayın Elmalı soyup güzelce rendeleyin. Bir tavaya elmaları alıp üzerine şeker ve tarçın ekleyip biraz kavurun. Daha sonra ceviz ekleyip altını kapatın ve kenarda soğumaya alın.
Tereyağ, yoğurt ve pudra şekeri birlikte güzelce çırpın çırpın.Ardından sıvı yağ, vanilin ekleyin karıştırın. Unu eleyerek karışıma ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. güzel bir hamur yoğurun eğer hamur cıvık olursa biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz.
Hamurdan mandalina büyüklüğü kadar parçalar koparın ve yaklaşık fincan tabağı boyunda açın. Açtığınız yuvarlak olan hamuru 4 eşit şekilde bölün. Her bir üçgen olan parçanın ortasına yukarıdan aşağıya olacak şekilde hazırladığınız elmalı harçtan güzelce koyun.
Elmalı harcın kenarlarından başlayarak 3 adet çizgiyi bıçakla oluşturun. Ama açılan bu çizgiler kenarlarına kadar gitmemesine özen gösterin çünkü kenarları kesilmiş olmayacak.
Bir kenarından kurabiyeyi sarmaya başlayın. En altındaki kısmını bıçakla kesip, tepsiye dizin.
170 derecede pişirin. Servis etmeden önce elek ile pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet Olsun...
Elmalı kurabiye tarifi nefis elmalı kurabiye nasıl yapılır güzel bir elmalı kurabiye tarifi elmalı kurabiye yapılışı
Yorumlar
Yorum Gönder