Ana içeriğe atla

KURABİYELİ İRMİK TATLISI

 


Bugün misafirleriniz mi geliyor yada tatlı krizine mi girdiniz.... zahmetsiz bir tarif mi arıyorsunuz öyleyse tam yerindesiniz... Hadi gelin daha fazla gevezelik yapmadan irmik tatlısını yapalım mı? Tarif için malzemeleri sıralayarak başlayalım o vakit 


2 yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı irmik

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

4,5 su bardağı şeker

4 su bardağı su


Sırasıyla malzemelerimizi kabımıza almaya başlayalım. Önce yumurtalarımızı kırmakla başlayalım. Sonra sıvıyağ ve yoğurt olan sıvı  malzemelerimizi ekleyelim ve karıştıralım. Peşine katı malzemelerimiz irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Son olarakta portakal kabuğu rendeleyim ki tatlımıza ufak bi aroma katsın. Artık yoğurmaya koyulalım.  Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu elde ettikten sonra bir kaseye irmik koyalım.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edelim ve bu kasede ki irmiğe bandırıp öyle tepsiye dizelim. Hazırladığımız tepsimizi 180 derecelik fırınımızda kızarıncaya kadar bekleyelim.

Tatlımız fırında pişe dursun bizde bir tarafta soğuk şerbetimizi hazırlayalım. Suyu ve şekeri karıştırma kabımıza alalım. Dilerseniz rendelediğimiz portakalın suyunu şerbetini ekleyebilirsiniz. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kurabiyeler kızarıp fırından çıkardığımız gibi şerbeti dökmüyoruz. Tepsimiz ilk sıcağını attıktan sonra şerbetini döküyoruz. Dipnot: tepsimiz iyice soğumucak 1-2 dakikalık bekleme süresi diyebiliriz. Şerbetini çeken kurabiyelerimiz servise artık hazır afiyet bal şeker olsun 🥰


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için kestiğimiz iki dikdörtgenin uçlarından

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de dekorunuza güzellik katar. Bu bitkilerin bazıları hakkında kısaca bilgi vermek isterim. ARECA LUT

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim... 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su veya yoğurt  suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 - 4,5 su bardağı un Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim. Y