Bugün misafirleriniz mi geliyor yada tatlı krizine mi girdiniz.... zahmetsiz bir tarif mi arıyorsunuz öyleyse tam yerindesiniz... Hadi gelin daha fazla gevezelik yapmadan irmik tatlısını yapalım mı? Tarif için malzemeleri sıralayarak başlayalım o vakit
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Sırasıyla malzemelerimizi kabımıza almaya başlayalım. Önce yumurtalarımızı kırmakla başlayalım. Sonra sıvıyağ ve yoğurt olan sıvı malzemelerimizi ekleyelim ve karıştıralım. Peşine katı malzemelerimiz irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Son olarakta portakal kabuğu rendeleyim ki tatlımıza ufak bi aroma katsın. Artık yoğurmaya koyulalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu elde ettikten sonra bir kaseye irmik koyalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edelim ve bu kasede ki irmiğe bandırıp öyle tepsiye dizelim. Hazırladığımız tepsimizi 180 derecelik fırınımızda kızarıncaya kadar bekleyelim.
Tatlımız fırında pişe dursun bizde bir tarafta soğuk şerbetimizi hazırlayalım. Suyu ve şekeri karıştırma kabımıza alalım. Dilerseniz rendelediğimiz portakalın suyunu şerbetini ekleyebilirsiniz. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kurabiyeler kızarıp fırından çıkardığımız gibi şerbeti dökmüyoruz. Tepsimiz ilk sıcağını attıktan sonra şerbetini döküyoruz. Dipnot: tepsimiz iyice soğumucak 1-2 dakikalık bekleme süresi diyebiliriz. Şerbetini çeken kurabiyelerimiz servise artık hazır afiyet bal şeker olsun 🥰
Yorumlar
Yorum Gönder