Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim...
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su veya yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 - 4,5 su bardağı un
Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra ben merdaneyle bir santim kadar bir kalınlıkta açıyorum. Siz dilerseniz elinizde kopartarakta şekil verebilirsiniz. Merdaneyle açtığım hamurumuzu kare kare kestikten sonra kızgın yağda kızartmaya başlıyoruz. Biraz pembeleşince çeviriyoruz. Iki tarafıda kızardıktan sonra kızgın yağ tavamızdan alıp servis etmek için geniş kasemize alıyoruz. Afiyet olsun 😊
Yorumlar
Yorum Gönder