Ana içeriğe atla

IKİ RENKLİ KEK

  

Kek tarifi

  Keki kim sevmez ki 😊 hele ki yumuşacık bir kekse.... Işte hem pratik hemde lezzetli bir kek tarifiyle karşınızdayız 😊 Misafirlerinize veya çay saatlerinizde keyifle sunacağınız, açlığınızı bastıracak bu tarif püf noktalarıyla beraber işte karşınızdayız. Bunu kesinlikle tarif defterinize not etmeyi unutmayın 😊





4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un


     Ilk püf noktasıyla başlayalım tarifimize yumurtalar kesinlikle buzdolabından erken çıkarılıp oda sıcaklığında bir müddet beklemelidir.
     Ikinci püf noktası da yumurtaları mümkün olduğunca çok çırpmalısınız beyaz köpük haline yakın bir kıvama gelmesiyle hem kekimizin kabarmasını sağlayacaktır hem de keki yerken yumurta kokusunu engellemiş olacaktır.
      Püf noktalarından sonra tarife uygulamaya geçelim mi😊. Öyleyse önce yumurtalarımızı derin bir kaba kırıyoruz. Güzelce çırptıktan sonra
şekerimizi ilave ediyoruz. Şeker eriyinceye kadar bir fasıl daha çırpıyoruz. Ardından sütü, sıvıyağını ilave ediyoruz. Yavaşça un, kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz yalnız un fazla olmasın ne çok koyu ne de çok sıvı bir kaşık alıp üzerine damlattığımızda çabuk yayılmıyorsa tamamdır. Kek kalıbımızı margarinle yağlayıp unlamayı unutmayın.... Sade olarak biraz kek kalıbımızı dökelim çırpma kabında biraz karışımdan kalsın ve kaptaki hamurumuza kakao ilave edelim ve karıştıralım. Kalıba döktüğümüz sade hamurun üzerine gezdirerek dökelim. 170. derece ısınmış fırına sürelim 35 dk sonra çıkaralım. Afiyet olsun.
    
       Kekimizin dilerseniz sade dilerseniz sırf kakaolu da yapabilirsiniz. Ben tarifimde iki renkli tercih ettim. Sizlerde dilediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.



     Zebra Kek
     Bu tarifle dilerseniz zebra kekte yapabilirsiniz. Onun içinde karışımımıza kakaoyu ilave etmeden evvel ikiye bölüyoruz. Ayırdığımız karışımın birisine kakaoyu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Yuvarlak tepsimizi margarinle yağlayıp unluyoruz. Sonrasında bir kaşık sade karışım döküyoruz Üstüne bir kaşık kakaolu karışım bir kaşık sade bir kaşık kakao şeklinde karışımlar bitinceye kadar devam ediyoruz. Sonra 170 derece ısınmış fırına 35 dk içini çekinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zebra kek







AŞK

Sen kocaman çöllerde bir

Kalabalık gibisin,

Kocaman denizlerde ender 

Bir balık gibisin.

Bir ısıtır, bir üşütür, bir ağlatır,

Bir güldürür.

Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin.

     ÖZDEMİR ASAF










  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için kestiğimiz iki dikdörtgenin uçlarından

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de dekorunuza güzellik katar. Bu bitkilerin bazıları hakkında kısaca bilgi vermek isterim. ARECA LUT

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim... 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su veya yoğurt  suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 - 4,5 su bardağı un Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim. Y