Ana içeriğe atla

ÇOCUKLARA KARNABAHAR NASIL SEVDİRİLİR?

 

Karnabahar köftesi

Kabul etmek gerekirse karnabaharın çok bir seveni yoktur. Büyüklerin yemediği imadan çocuklarada yıldırım mümkün değil haliyle... Ama artık bu tarif iyi karnabaharı yedirmek artık zor olmasa gerek ya da şöyle diyelim karnabaharı yediklerini bile anlamayacakları aşikar. Gelelim bu mucizevi tarife;


1 küçük karnabahar
1 adet soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı nane
Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı un
Robotta çekilmiş yarım ekmek içi galeta unuda kulanılabilir.


Köftemize ilk önce karnabaharı parçalara ayırıp  haşlamakla başlayalım. Yumuşayınca bir süzgece alıp suyunun süzülmesini bekliyoruz. 

İyice suyunu çekmesi için havlu peçete serip üzerine karnabaharı koyalım suyu çekilip birazda soğumasını bekleyelim. Soğuyan karnaharı biraz da elimizle sıkıp kalan suyu çıkarılır. Sıktığımız karnabaharı bi kaba alalım ezilmeyen karnabaharlarıda iyice ezdirditbkten sonra içerisine soğanımızı rendeliyoruz ardından ekmek içi (galeta unu) hanım diğer tüm malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz. Eğer ki cıvık olduysa biraz kıvama tamamlanıncaya kadar ekmek içi yada galeta unu eklenebilir. Dinlendireceğimiz için fazla katı yapmaya gerek yok beklediği süre zarfında biraz daha katılaşacaktır. Kıvamını aldırdığımız köfte harcımızı 2 saat dinlerdirmek için dolabımıza alıyoruz. Dinlendirdiğimiz harcımızı alıp köftelerimizin şeklini veriyoruz. Çok kalın yapmayın ki içini tam çeksin.
Karnabahar köftesi

Dilerseniz kızgın yağda dilerseniz de fırına atabilirsiniz. Ben iki türlü yaptım ve tepsiye dediğim köftelerin arasına patates dilimleride ekledim. Kızaran köfteler servise hazırdır. Yiyenlere afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Antoryum çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

 Antoryum çiçeği kırmızı çiçeğiyle göz dolduran uzun süre çiçeği üzerinde kalan nadir çiçeklerden bir tanesidir. Güneş ışığını çok sevdiğinden karanlık ortamları hiç sevmez. Bakımı güzel sağlandığı vakit bol çiçek veren bir çiçektir.  Havadar ve toprağın içerisinde doğal besinler içeren humuslu bir toprak kullanılmalıdır.  Köklerin yoğurluk durumuna uygun bir saksıya yerleştirilmelidir ve çoğalma gösterdikten sonra saksı değişimi yapılabilir. 3 yılda bir sefer Nisan ayında toprak ve saksı değişimi kafi gelecektir.  Güneş ışığını çok seven bir bitki olduğu için güneşi düzenli görmediği müddet zarfında çiçek açmayacaktır. Direk güneş ışığı almasıyla da yaprakların yanmasına sebep olacağı için perde arkasından Güneş ışığını alması yeterli olacaktır. Isının düştüğü havaların soğuduğu dönemlerde gelişimi yavaşlayacaktır. Bundan dolayı k ış aylarında korunaklı ve güneşli bir alanda konamlandırılabilir.  Çiçeğimizi gün aşırı sulamak gerekmez haftada 2 sefer sulanması y...

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de...

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için...