Kabul etmek gerekirse karnabaharın çok bir seveni yoktur. Büyüklerin yemediği imadan çocuklarada yıldırım mümkün değil haliyle... Ama artık bu tarif iyi karnabaharı yedirmek artık zor olmasa gerek ya da şöyle diyelim karnabaharı yediklerini bile anlamayacakları aşikar. Gelelim bu mucizevi tarife;
1 küçük karnabahar
1 adet soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı nane
Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı un
Robotta çekilmiş yarım ekmek içi galeta unuda kulanılabilir.
Köftemize ilk önce karnabaharı parçalara ayırıp haşlamakla başlayalım. Yumuşayınca bir süzgece alıp suyunun süzülmesini bekliyoruz.
İyice suyunu çekmesi için havlu peçete serip üzerine karnabaharı koyalım suyu çekilip birazda soğumasını bekleyelim. Soğuyan karnaharı biraz da elimizle sıkıp kalan suyu çıkarılır. Sıktığımız karnabaharı bi kaba alalım ezilmeyen karnabaharlarıda iyice ezdirditbkten sonra içerisine soğanımızı rendeliyoruz ardından ekmek içi (galeta unu) hanım diğer tüm malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz. Eğer ki cıvık olduysa biraz kıvama tamamlanıncaya kadar ekmek içi yada galeta unu eklenebilir. Dinlendireceğimiz için fazla katı yapmaya gerek yok beklediği süre zarfında biraz daha katılaşacaktır. Kıvamını aldırdığımız köfte harcımızı 2 saat dinlerdirmek için dolabımıza alıyoruz. Dinlendirdiğimiz harcımızı alıp köftelerimizin şeklini veriyoruz. Çok kalın yapmayın ki içini tam çeksin.
Dilerseniz kızgın yağda dilerseniz de fırına atabilirsiniz. Ben iki türlü yaptım ve tepsiye dediğim köftelerin arasına patates dilimleride ekledim. Kızaran köfteler servise hazırdır. Yiyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder