Sofrada çorba olmazsa olmazlarımızdan birisi olsa gerek. Sebzeli çorbalar etli çorbalar çeşit çeşit... Brokoli çorbasıda ayrı bir lezzetli ve vitamin deposu bir sebze çorbası kesinlikle denemelisiniz diyebilirim.
• 500 gr brokoli
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet orta boy patates
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• Tuz, karabiber
Malzemeleri sıraladığımıza göre başlıyalım yapım aşamalarına.... her zaman yemeğe başlarken yaptığımız ilk iş sebzelerimizi temizlemek ve ufak parçalara bölmekle başlayalım. Temizleme ve parçalama işi tamam olduktan sonra bir tencere alalım ve sebzelerimizin hepsini tenceremize alalım. Ardından tenceremize sebzelerimizin üstünü geçecek mikterde su ekleyelim ve ocağımızın altını açalım. Blenderdan geçecek yumuşaklığa gelinceye kadar haşlayalım. Haşlanan sebzelerimizi bir süreliğine kenarı alalım. Biz diğer bi tarafta tenceremize tereyağımızı alalım ve eritmeye başlayalım. Eriyen yağın üzerine unumuzu ekleyelim. Unu kokusunu alıncaya kadar kavuralım. Kavrulan unumuzun üzerine yavaşça sütü dökün ve sürekli karıştırın ki topaklanmasın. Bir süre bu şekil pişirin ardından haşladığımız sebzeleri sütlü karışımımızın içerisine ekliyelim. Biraz sebzeleri haşladığımız sudan da ekledikten sonra çorbamızı blenderdan iyice geçirelim. Kıvamı size göre koyu gelirse haşlama sudan ekleyebilirsiniz. Kıvamını alan çorbamıza damak tadımıza göre tuz ve baharat ekleyip, karıştırıyoruz. Bir fasıl daha kaynattıktan sonra ocağımızı kapatabiliriz. Artık zorbamızı sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet şifa olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder