Ana içeriğe atla

BROKOLİ ÇORBASI

 

BROKOLİ ÇORBASI

Sofrada çorba olmazsa olmazlarımızdan birisi olsa gerek. Sebzeli çorbalar etli çorbalar çeşit çeşit... Brokoli çorbasıda ayrı bir lezzetli ve vitamin deposu bir sebze çorbası kesinlikle denemelisiniz diyebilirim.




• 500 gr brokoli
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet orta boy patates
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• Tuz, karabiber

BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeleri sıraladığımıza göre başlıyalım yapım aşamalarına....  her zaman yemeğe başlarken yaptığımız ilk iş sebzelerimizi temizlemek ve ufak parçalara bölmekle başlayalım.  Temizleme ve parçalama işi tamam olduktan sonra bir tencere alalım ve sebzelerimizin hepsini tenceremize alalım. Ardından tenceremize sebzelerimizin üstünü geçecek mikterde su ekleyelim ve ocağımızın altını açalım. Blenderdan geçecek yumuşaklığa gelinceye kadar haşlayalım. Haşlanan sebzelerimizi bir süreliğine kenarı alalım. Biz diğer bi tarafta tenceremize tereyağımızı alalım ve eritmeye başlayalım. Eriyen yağın üzerine unumuzu ekleyelim. Unu kokusunu alıncaya kadar kavuralım.  Kavrulan unumuzun üzerine yavaşça sütü dökün ve sürekli karıştırın ki topaklanmasın. Bir süre bu şekil pişirin ardından haşladığımız sebzeleri sütlü karışımımızın içerisine ekliyelim. Biraz sebzeleri haşladığımız sudan da ekledikten sonra çorbamızı blenderdan iyice geçirelim. Kıvamı size göre koyu gelirse haşlama sudan ekleyebilirsiniz. Kıvamını alan çorbamıza damak tadımıza göre tuz ve baharat ekleyip, karıştırıyoruz. Bir fasıl daha kaynattıktan sonra ocağımızı kapatabiliriz. Artık zorbamızı sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet şifa olsun... 


BROKOLİ ÇORBASI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için kestiğimiz iki dikdörtgenin uçlarından

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de dekorunuza güzellik katar. Bu bitkilerin bazıları hakkında kısaca bilgi vermek isterim. ARECA LUT

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim... 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su veya yoğurt  suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 - 4,5 su bardağı un Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim. Y