Erzurum'a Has lezzetlerden biri olan Erzurum pastası bir diğer adıyla babaanne pastası olarakta bilinmektedir. Biraz poğaça biraz kurabiye tadında olan pastamız Erzurum halkı tarafından çok sevilmekte kimi kuru üzüm ile yapar kimi üzümsüz... Ama denenmeye değer bir lezzet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim doğrusu... O zaman siz de denemek isterseniz gelsin mi tarifimiz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yumurta (birinin sarısıüzerine sürülecek)
Bir kaç damla limon
Aldığı kadar un
Sıra yapılışına gelince sırasıyla bir su bardağı yoğurdumuzu ve yumurtalarımızı yoğurma kabızım içerisine alıyoruz. Ardından sıvıyağı, toz şekeri, tereyağı ve bir kaç damla limon da damlattıktan sonra krema kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra geriye kalan malzemelerimizi de kenarda hazırlayalım. Vanilya ve kabartma tozu ve biraz unu karıştırıp yoğurma kabımıza alalım. Harcımızla malzemeleri birbirine karıştırmaya yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz biraz yumuşak bir hamur olacak şekilde unu kaçırmadan dikkatli bir şekilde ilave ediyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra cevizden biraz büyük toplar yapıp tepsiye dizelim. Tepsiye dizdiğimiz pastalarımızın üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra 160 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye altı kızarıncaya kadar fırında tutuyoruz. Kızaran pastalarımız fırından alıp biraz soğuduktan sonra tepsiden olarak servis edebiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder