Bir söz vardır önce gözüm doysun sonra karnım diye. Bu tarifimizde öyle sanırım önce gözlerimizi doyuracağız ardından da karnımızı doyuracağız. Davet masalarımızda göz dolduracak görüntüsüyle iştahlarımızı açıcak tadıyla midemiz bayram edecek tarifimizle sizleri başbaşa bırakıyorum. Şimdiden kolay gelsin..
Malzemelerimiz sırasıyla;
1 tane yumurta
1su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket (10gr)instant maya(kuru maya)
3,5 su bardağı un
Üzeri için yumurta sayısı
Içi için 250 gr krem çikolata
Yapılışı;
Yoğurma kabına yumurtayı kırıyoruz ardından süt, sıvıyağ, maya ve tozşekeri ekleyelim ve malzemeleri karıştırmaya başlıyoruz. Malzemelerimiz iyice karıştıktan sonra 3 su bardağı unumuzu da kattıp harcımızı yoğurmaya devam edelim. Toparlanan hamurumuza kalan yarım bardak unumuzu ilave edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru kenara alalım ve 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış olan hamurumuzu eşit olmak üzere 4 parçaya bölelim. Ilk parçayı merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım.( Ben borcam tepsimi kullanacağım için tepsimin büyüklüğünde açtım.) Böyle 4parçayıda açıyoruz. Sırasıyla ilk yufkayı tepsimize serip üzerine çikolatamızı sürüyoruz. Ikinci ve üçüncü yufkamızıda aynı şekilde serip üzerlerine çikolata sürüyoruz. Dördüncü yufkamızıda seriyoruz ancak çikolatayı sürmüyoruz.
Çiçek poğaçamızı yapmak için serdiğimiz son yufkamızın tam ortasına fincanı kapatıp hafifçe bastırıyoruz. Hamuru önce dört sonrada üçer parçalara bölüyoruz ve toplamda 12 eşit parçaya bölmüş oluyoruz.
Şimdi sırayla bir dilimi sağa doğru iki tur diğer dilimi sola doğru iki tur döndürüp uçlarını birleştiriyoruz. Tüm dilimlere aynı işlemi uyguladıktan sonra fincanı kaldırıyoruz ve çiçek poğaçamızın üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hayranlık oluşturan çiçekli poğaçamız artık hazır afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder