Akan sular durur deriz ya kimi zaman.... işte mantar deyince bende aynısı olur. Sotelenmiş mantar, fırında mantar, mantar çorba hepsini ayrı ayrı severim mutluluklada yaparım. Mantarı bu şekilde tercih ederim. Sizlerin de seveceğinize eminim ya da seviyorsunuz ama nasıl yapılacak bilemiyorsunuz. Öyleyse haydi tarifimize bakalım nasıl aşamalardan geçiyoruz;
4 parça tavuk pirzola (kemiksiz)
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
100-150 gram mantar
1 büyük boy domates
2 orta boy patates
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Karabiber, tuz ,kekik
İlk önce sebzelerimizi sırayla hazırlayalım. Soğanları yemeklik doğrayarak başlayalım (rendelenebilirde). Sarımsaklar rendelenir. Tavuklarımızı kuşbaşı şeklinde küçük parçalara doğrayalım. Ben mantarların zarını soymaktan yanayım sizler mantarı nasıl temizliyorsanız o şekilde hazırlayın ve mantarlarınızın büyüklüğüne göre ne çok büyük bırakın ne de çok küçük doğrayın. Burada ufak bir ipucu vermek istiyorum. Mantarların kararmasını istemiyorsanız limonlu suda biraz haşlamanızı tavsiye edebilirim.
Son olarak domateslerimizi de küçük küçük doğrayalım. Sebzelerimiz hazır olduktan yavaş yavaş tencereye almaya başlayalım. Öncelikle soğanları yağda kavurmayla başlayalım. Rengi değişmeye başlaşan soğanlarımızın yanına doğradığımız sarımsakları attıktan sonra kuşbaşı doğradığımız tavuklarıda ekleyip kavuralım suyunu salan tavuklar suyunu çektikten sonra mantarları ve domatesleri ilave edip bir iki çevirelim.
Peşine doğradığımız patatesleri, salçayı ve baharatları da ekleyelim. Sona kalan bezelye ve iki bardak sıcak suyumuzudu ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder