Ana içeriğe atla

TAVUKLU MANTARLI BEZELYE


Tavuklu mantarlı bezelye

Akan sular durur deriz ya kimi zaman.... işte mantar deyince bende aynısı olur. Sotelenmiş mantar, fırında mantar, mantar çorba hepsini ayrı ayrı severim mutluluklada yaparım. Mantarı bu şekilde tercih ederim. Sizlerin de seveceğinize eminim ya da seviyorsunuz ama nasıl yapılacak bilemiyorsunuz. Öyleyse haydi tarifimize bakalım nasıl aşamalardan geçiyoruz;


4 parça tavuk pirzola (kemiksiz)
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
100-150 gram mantar
1 büyük boy domates
2 orta boy patates
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Karabiber, tuz ,kekik


İlk önce sebzelerimizi sırayla hazırlayalım.  Soğanları yemeklik doğrayarak başlayalım (rendelenebilirde). Sarımsaklar rendelenir. Tavuklarımızı kuşbaşı şeklinde küçük parçalara doğrayalım. Ben mantarların zarını soymaktan yanayım sizler mantarı nasıl temizliyorsanız o şekilde hazırlayın ve mantarlarınızın büyüklüğüne göre ne çok büyük bırakın ne de çok küçük doğrayın. Burada ufak bir ipucu vermek istiyorum. Mantarların kararmasını istemiyorsanız limonlu suda biraz haşlamanızı tavsiye edebilirim.
Mantar yemeği

Son olarak domateslerimizi de küçük küçük doğrayalım. Sebzelerimiz hazır olduktan yavaş yavaş tencereye almaya başlayalım. Öncelikle soğanları yağda kavurmayla başlayalım. Rengi değişmeye başlaşan soğanlarımızın yanına doğradığımız sarımsakları attıktan sonra kuşbaşı doğradığımız tavuklarıda ekleyip kavuralım suyunu salan tavuklar suyunu çektikten sonra mantarları ve domatesleri ilave edip bir iki çevirelim.
Mantar yemeği

Peşine doğradığımız patatesleri, salçayı ve baharatları da ekleyelim. Sona kalan bezelye ve iki bardak sıcak suyumuzudu ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.  Afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDE KUMAŞTAN LASTİK TOKA NASIL YAPILIR?

  Yazı aksesuarlarla renklendirmek isteyenler için lastikli toka tarifi ile geldim. Çok az bir malzemeyle güzel bir tokaya sahip olmak çok basit... Gerekli olan malzemeler  35 x 55 santimetre büyüklükte kumaş Lastik 5 milimetre genişlikte 20 santim uzunlukta  Dikiş ipliği, toplu iğne, makas, dikiş iğnesi, mezura Öncelikle 3 tane dikdörtgen keseceğiz. İlk  dikdörtgenimizin ölçüsü 50 cm ×12 cm ebatlarında bir parça kesiyoruz. Bu parça saçımızı tutan lastik kısmı olacak.  Diğer iki dikdörtgenin ölçüsü ise 40 cm× 8 cm olarak iki tane parça kesiyoruz. Buda tokamıza fiyonk olarak olacağı için bu dikdörtgenlerin uçlarını üçgen olarak keselim.  Son olarakta 20 cm uzunlukta lastiğimizide keselim.  Kesim işlemi bittikten sonra başlayalım dikim aşamasına; 50 cm uzunlukta kestiğimiz dikdörtgen parçamızın uzun kenarlarından üst üste katlayalım. Kenarları birbirine iğneleyerek kaymasını engelleyelim. Ardından bir cm içeriden olacak şekilde dikelim.  Fiyonk için kestiğimiz iki dikdörtgenin uçlarından

YEŞİL KAHRAMANLAR (GREEN HEROS)

        Eveet; geldik mi biz de “nerde o eski..” ile başlanılan yaşlara. Artık hiçbir şey o eskisi gibi değil. Ne yediklerimizden, ne içtiklerimizden ne de aldığımız nefesten.. Eskiden şöyle derin bir nefes çektik mi bütün bahar kokusu gelirdi burnumuza. Ciğerlerimiz dört mevsimi yaşardı. Şimdilerde herkeste burun nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları var. Egzoz dumanı, karbondioksit ve karbonmonoksit gazları, fabrika bacaları ve tabi ki bunların temel nedeni insanoğlu. Yeşil dokunun git gide azaldığı, beton dokunun ise gün geçtikçe çoğaldığı bu zamanda; Ağaçları, çalıları, çicekleri sadece parklarda ve yol kenarlarında görür olduk ve bu peyzaj  dilimi içerisine bizler evlerimizi yerleştirdik. İşte bu kaoslu  duruma en iyi çözüm evimizde bitki yetiştirmekten geçer. Bazı bitkiler var ki evinizin, odanızın hem havasını değiştirir, hem kötü kokuları ve kirli hava dumanını yok eder hem de dekorunuza güzellik katar. Bu bitkilerin bazıları hakkında kısaca bilgi vermek isterim. ARECA LUT

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  Hamur işlerini milletçe ne kadar çok seviyoruz 😀 ailemizle geçirdiğimiz günlerde yada konu komşu artık aniden gelen herhangi bi misafir için yapılabilecek çok kolay bir tarif pişi... Nacizane fikrim pişi geleneksel bir tarif diye düşünüyorum. Çünkü kendi ailemden yola çıkaraktan söylüyorum çocukluğumun vazgeçilmezlerinden bir tanesiydi. Haftasonları yada öğlende okuldan geldikten sonra anneme keyifle yaptırdığım ve zevkle yediğim uffff ne günlerdi 😖 şimdilerde bende kuzucuklarıma yapmayı sürdürdüğüm mayasız pişi tarifimize fazla sözü uzatmadan gelelim... 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su veya yoğurt  suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 - 4,5 su bardağı un Yapılışına gelince bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz yalnız şunu belirtmekte fayda var ki ne zaman hamur yoğurursak tarifte ki son bardak unu yavaşça katalım. Bunu dememde ki sebep unun kalitesine göre son bardak fazlada gelebilir az da gelebilir. Bu yüzden son bardağı yavaşça ilave edelim. Y